Risc mai mic de atac cerebral pentru consumatorii de citrice

Persoanele care consumă în mod regulat citrice, mai ales portocale şi grepfruit-uri, prezintă un risc mai mic să facă un atac cerebral, potrivit unui studiu american.Scopul cercetării a fost studierea efectelor flavonoidelor, substanţe prezente îndeosebi în fructe, legume, ciocolata neagră şi vinul roşu, asupra sănătăţii.
În concluzie, femeile consumă cantităţi mai mari de portocale şi grepfruit-uri, inclusiv suc din aceste fructe iar riscul este cu 19% mai puţin să facă un atac cerebral.
„Se ştie că flavonoidele asigură un anumit tip de protecţie prin intermediul unor mecanisme ca îmbunătăţirea funcţiilor vaselor sanguine sau un efect anti-inflamator”, a declarat Aedin Cassidy, profesor de nutriţie la Facultatea de Medicină a Universităţii East Anglia (Marea Britanie).

.

One thought on “Risc mai mic de atac cerebral pentru consumatorii de citrice

  1. Interesant.Am sa incerc o cura cu citrice.Este bine stiut faptul ca acestea contin multe vitamine.Dar si fructele care se cultiva in Romania sunt tot atat de benefice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *