Cataplasme cu diverse adaosuri
Căldura, ea singura, vă face bine, când aveţi dureri de gât. Dar există şi un ajutor suplimentar: cataplasmele cu conţinut tămăduitor. Luaţi un şervet de bumbac sau de in, împăturiţi-l în lungime şi întindeţi pe el unul din urmatoarele remedii: solzi de ceapă, cartofi fierbinţi, zdrobiţi, felii de lămâie, 250 g brânză de vaci încălzită. Sau înmuiaţi pânza în untură topită într-o tigaie. Înfăşuraţi cataplasma în jurul gâtului şi acoperiţi-o cu un prosop uscat.
Gargară cu suc de aloe
Dacă aveţi nu propriu-zis o durere, ci mai degrabă o jenă în gât, ea poate fi stopată cu următoarea procedură: din ora in ora, faceţi gargară cu suc sau gel nediluat de aloe, pe care vi le puteţi procura din farmacii sau de la magazinele naturiste.
Atenţie: nu înghiţiţi lichidul cu care faceţi gargară, fiindcă s-ar putea să aibă efect laxativ.
Sfecla şi hreanul la mare preţ
Elibereaza sinusurile înfundate: beţi zilnic 1/4 l suc de sfeclă roşie, mâncând alături 20 g de hrean ras chiar atunci. Pigmentul betanina, conţinut în sfeclă, ajută la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase. Uleiurile volatile din hrean neutralizează germenii.
Infuzie de patlagină
Ceaiul de patlagină ameliorează toate infecţiile căilor respiratorii. El are o acţiune antibacteriană şi dilată bronhiile. Totodată, conţine mucilagii care combat tusea.
Mod de preparare: se toarnă 1/4 l apă clocotită peste două linguriţe de patlagină, se acoperă şi se infuzează zece minute, după care se bea cu înghiţituri mici.
Lasă un răspuns