Produse naturale: Sirop de tuse din ananas

Produse naturale: Sirop de tuse din ananas
Produse naturale: Sirop de tuse din ananas

În loc de sirop de tuse din farmacie, puteţi utiliza un remediu la fel de eficient şi mult mai apetisant, din ananas.

Se ştie că sucul de ananas e foarte eficient în lupta cu tusea şi inflamarea gîtului. În India, în 2010, un studiu a arătat că beneficiile sucului de ananas în tratarea tuberculozei cresc în combinaţie cu miere, sare şi piper. Pacienţii se recuperează de 5 ori mai repede, mucusul se dizolvă, iar tusea se ameliorează.

Ananasul conţine enzima numită bromelaină, care se comportă ca un antioxidant şi reduce inflamaţia, desfundînd sinusurile. De asemenea, elimină bacteriile şi combate infecţia. O singură cană cu suc pur de ananas conţine 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar. Ananasul mai conţine vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, acid folic, magneziu şi potasiu.

Ingrediente: 1 cană cu suc de ananas, un sfert de cană cu suc proaspăt de lămîie, 1 bucată de ghimbir, 1 lingură de miere, puţină sare, jumătate de linguriţă de boia de ardei iute. Amestecaţi ingredientele şi luaţi cîte un sfert de cană din acest amestec de 3 ori pe zi.

Efectele terapeutice nu vor întîrzia să apară. Pentru eficienţă sporită şi o digestie mai bună, adăugaţi şi puţin turmeric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *