Patru secrete ale japonezelor pentru a se menţine tinere şi frumoase

Patru secrete ale japonezelor pentru a se menţină tinere şi frumoaseSe numără printre cele mai frumoase femei din lume, pleiada de actriţe cu origini japoneze de la Hollywood fiind doveditoare, dacă mai era nevoie. Pielea întinsă, zîmbetul fermecător, părul bogat stîrnesc admiraţia şi invidia totodată şi te fac să te întrebi dacă nu cumva este ceva în cultura lor, care le ajută şi în ritualurile de înfrumuseţare. Pe lîngă alimentaţie şi ingredientele naturale cu care îşi îngrijesc pielea, japonezele sînt şi foarte disciplinate şi consecvente, caracteristici care, într-adevăr, fac parte din cultura acestui popor.
Iată care sînt patru dintre secretele japonezelor, care le ajută să se menţină tinere şi frumoase.

 

Nu sar peste cele trei mese

Luptătorii de sumo au un obicei alimentar care îi ajută să rămînă la „gabaritul“ atît de necesar acestui sport: sar peste micul dejun şi merg direct la antrenamente. Asta nu face altceva decît să-i determine să mănînce şi mai mult pe timpul zilei, dar mai ales seara, cînd organismul trebuie să se odihnească, în loc să se ocupe cu arderea grăsimilor. Metabolismul încetineşte, ceea ce duce la depunerea grăsimilor. Respectînd cele trei mese principale ale zilei şi consumînd maximum două gustări, dar şi cu ajutorul sportului, al mişcării, corpul tău îţi va mulţumi.

 

Energia trebuie să fie mîncarea ta

Alimentele care îţi dau energie au început să fie din ce în ce mai popularizate în dietele nutriţioniştilor occidentali. Însă acest principiu rezidă tot din cultura asiatică. Mîncarea este energia pe care noi o consumăm ca să supravieţuim. Fructele şi legumele, în special cele care apar în sezonul cald, ajută organismul să se adapteze la căldură. Pe de altă parte, alimentele pe care le găsim preponderent iarna ajută corpul să se adapteze la temperaturile joase. Majoritatea nutriţioniştilor ne recomandă să consumăm multe fructe şi legume, crude. Nu există nici o îndoială că acestea sînt sănătoase, însă trebuie să existe un echilibru. De asemenea, trebuie să respectăm legea naturii, care merge mînă în mînă cu principiul adaptabilităţii corpului uman.

 

Nu beau lichide în timpul mesei

Japonezii nu beau nimic în timpul mesei. Dacă occidentalii se mai răcoresc cu o bere sau cu o limonadă în timpul mesei, japonezii nu obişnuiesc să bea nimic la masă. În primul rînd, lichidele duc la răcorirea corpului, iar în al doilea rînd fac rău în procesul de digestie dacă sînt asimilate o dată cu alte alimente. Apa, conform oamenilor de ştiinţă, neutralizează acidul din stomac care ajută la procesul de digestie. Drept urmare, organismul tău foloseşte şi mai multă energie ca să digere alimentele, iar ca rezultat simţi nevoia să mănînci şi mai mult. Mesele de peste zi pot procura lichide pentru organism, tocmai de aceea japonezii iubesc să mănînce supă caldă.

 

Fac băi calde

Puţini sînt cei care cunosc beneficiile băilor calde asupra condiţiei fizice. Muşchii sînt relaxaţi, iar circulaţia este îmbunătăţită în mod natural. Avînd această stare de bine, se elimină hormonii stresului, iar tu nu vei mai simţi nevoia să mănînci. De asemenea, datorită acestui ritual, pe care japonezele îl au de cel puţin două ori pe lună, japonezele au pielea mai tînără, tonică şi mai strălucitoare. Condiţia este aceea ca temperatura apei să fie cuprinsă între 38 şi 40 de grade Celsius, ideală pentru îmbunătăţirea circulaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *