Pacienţii vor primi la externare, pe mail sau sms, un chestionar în care pot spune cât de mulţumiţi au fost de condiţiile din spital

Pacienţii vor primi la externare, pe mail sau sms, un chestionar în care pot spune cît de mulţumiţi au fost de condiţiile din spital
Pacienţii vor primi la externare, pe mail sau sms, un chestionar în care pot spune cît de mulţumiţi au fost de condiţiile din spital

Pacienţii vor primi la externare, pe e-mail sau printr-un SMS, un chestionar cu întrebări despre cît de mulţumiţi au fost de condiţiile din spital, anunţă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu. El spune că acest sistem este implementat, pentru început, în cinci spitale, iar răspunsurile pacienţilor vor conta la evaluarea managerilor unităţilor medicale.

Acum, pacienţii primesc un chestionar stufos, de opt pagini, care este printat de spital şi trebuie completat şi predat la externare. Aceste chestionare arată că 98 la sută dintre bolnavi sînt mulţumiţi de condiţiile în care au fost trataţi în spitale.

“Acum este un chestionar de opt pagini printat de spital, completat de pacienţi, iar satisfacţia era de 98 la sută, astfel că lipsa de satisfacţie de care auzim ici şi colo pare, în acest context, doar o ironie”, explică ministrul Sănătăţii.

El spune că din aceste zile este testat în premieră un proiect-pilot, în cinci spitale, dintre care unul în Capitală, unde pacienţii vor primi la externare un sms sau un e-mail cu un chestionar mai scurt, cu câteva întrebări mult mai clare despre condiţiile în care au fost trataţi pe durata internării.

Ministrul Sănătăţii spune că acestă metodă are “un grad mare de independenţă la completare” – spitalul nu ştie nimic şi nu poate influenţa pe nimeni, iar pacienţii pot spune ce cred despre un spital fără să se teamă de urmări.

Totodată, răspunsurile pacienţilor vor conta pentru evaluarea managerilor de spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *