Un pumn de nuci pe zi ar putea proteja de cancer de colon, deoarece nucile acţionează asemeni unui probiotic, menţinînd flora intestinală sănătoasă, potrivit unui studiu recent.
O echipă de cercetători americani a arătat că un consum de nuci reprezentînd între 7 şi 10,5% din totalul caloriilor reduce riscul de a dezvolta cancer de colon. Studiul a arătat că efectul a fost mai pronunţat în cazul cobailor de gen masculin, care au prezentat de 2,3 ori mai puţine tumori cînd au fost hrăniţi cu nuci.
Nucile conţin nenumăraţi nutrienţi importanţi: cea mai mare cantitate de acizi graşi polinesaturaţi dintre toate tipuri de nuci, cea mai mare raţie de aciz graşii omega şi omega 6, o concentraţie importantă de vitamina E, cu proprietăţi anticancerigene.
Şi alte studii au arătat că nucile au rezultate foarte promiţătoare în ceea ce priveşte prevenirea bolilor asociate cu dieta şi stilul de viaţă, cum ar fi bolile de inimă, diabetul şi tulburările neurologice.
Lasă un răspuns