Niciun vaccinator nu și-a primit banii de două luni

Niciun vaccinator nu și-a primit banii de două luni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni, 15 martie, că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.
Conform sursei citate, coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

„Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe buna dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschida și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc sa preia aceste responsabilități e mai scazut”, a spus Valeriu Gheorghiță, care a mai subliniat că problema ar trebui rezolvată cât mai repede.
Întrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plăți și dacă a luat legatura cu ministrul Sănătății, Valeriu Gheorghiță a spus ca instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat aceasta situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toata lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc.
Din ce știu, aceasta problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *