Ministrul Sănătății a fost în vizită la Călărași

Ministrul Sănătății a fost în vizită la Călărași
Ministrul Sănătății a fost în vizită la Călărași

După ce a primit invitația senatoarei PSD, Roxana Pațurcă și a Președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, ministrul sănătății Florian Bodog, a făcut o vizită la Spitalul Județean Călărași.

Dacă în urmă cu câteva zile la o vizită inopinată a președintelui Consiliului Județean Călărași la secția de pediatrie a spitalului am văzut imagini care nu sunt deloc îmbucurătoare, acum ministrul s-a arătat mulțumit că e curat chiar dacă pacienții și medicii i s-au plâns de condiţiile în care lucrează sau sunt internați.

Secția de Pediatrie a fost dată în folosinţă în 1986 iar de atunci, nu s-au făcut decât igienizări.
Spitalul Județean Călărași nu are manager şi director economic datorat unor demisii inexplicabile și fără a exista preavize în acest sens. Totuși, demisiile au fost acceptate iar în acest moment spitalul este lipsit de management.

În plus spitalul riscă să fie declasificat chiar dacă ministrul a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.
Declasificarea duce la primirea a mai puţini bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi personal redus.

Partea amuzantă a vizitei a fost atunci când ministrul și asistența au rămas blocați în liftul spitalului în drum spre secția de pediatrie.

Ministrul Sănătății a fost în vizită la Călărași
Ministrul Sănătății a fost în vizită la Călărași

În timpul conferinței de presă am remarcat preocuparea guvernului și a ministerului sănătății pentru o bună desfășurare a actului medical, promisiuni puține și necesitatea îmbunătățirii legii sănătății în special cu privire la asigurarea cadrelor medicale necesare fiecărui spital din România.

Rămâne de văzut cum se va materializa această vizită la Călărași după mulți ani de încercări nereușite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *