FOTO Angajaţii spitalului cer socoteală managerului pentru salariile tăiate

Nemulţumiţi de faptul că le-au fost tăiate din sporurile de weekend, şi, implicit, au primit mai puţini bani luna aceasta, aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, au avut un protest cu scântei în această dimineaţă.

Protestul spontan a început în jurul orei 8.30, în această dimineaţă, când angajaţii spitalului, nemulţumiţi de tăierile salariale, au cerut banii reţinuţi şi chiar demiterea managerului unităţii sanitare, dr. Victor Verinceanu. Principalele nemulţumiri ale protestatarilor au fost legate de micşorarea cu 300 -400 de  lei, în funcţie de salariul avut. La sosirea managerului spitalului, Victor Verinceanu, protestatarii au devenit şi mai înverşunaţi, cerându-i acestuia explicaţii. Oamenii s-au arătat deranjaţi de faptul că medicilor nu li s-au aplicat aceleaşi reduceri ale sporurilor. Ei au reproşat managerului şi faptul că în momentul în care au fost anunţaţi de reduceri, la sfârşitul lunii februarie, au protestat iar Verinceanu le-a promis că nu va opera aceste schimbări. “Până nu ne spune că ne dă banii înapoi nu plecăm de aici, clar! Nu plecăm. Să ne dea bănuşorii care am muncit. A tăbărât pe proşti, care proştii, de atâţia ani de zile, au dus hangul la spitalul ăsta! Am schimbat atâţi directori dar ca ăsta n-am întâlnit!”, au spus oamenii revoltaţi.

„Demisia!” au strigat oamenii

Mai bine de o oră, asistenţele de la toate secţiile din spital şi personalul auxiliar au scandat împotriva conducerii şi a deciziilor luate şi au spus că nu vor renunţa până când nu-şi vor primi înapoi  drepturile salariale luate. În plus, aceştia i-au cerut în numeroase rânduri chiar şi demisia lui Verinceanu. Discuţiile au fost atât de aprinse încât minute bune nu se puteau auzi decât ţipete, vocea managerului fiind aproape acoperită de acestea. Victor Verinceanu a încercat să discute cu oamenii şi i-a invitat la discuţii însă aceştia s-au lăsat cu greu duşi în sala de şedinţă, unde continuă şi la această oră negocierile.

 “Problema este că s-a produs un abuz pentru că această diminuare de salariu s-a întâmplat numai în rândul cadrelor medicale şi auxiliare şi restul personalului, nu. Dacă e criză, să fie pentru tot spitalul. Noi considerăm că măsurile trebuiau luate pentru toată lumea ca să rezolvăm problema, nu numai noi. Am fost anunţaţi de tăieri, ne-am revoltat şi pe urmă au spus că nu ne mai ia niciun ban. Şi ne-am trezit acum cu două milioane jumate de lei, trei milioane tăiaţi. Ni se pare foarte mult. Din 16 milioane, mai luăm 13. Şi lucrez de 20 de ani aici, în spital. Noi ne facem treaba la locul de muncă. Dacă şi-ar face toţi treaba, lucrurile ar fi stat altfel. O să acţionăm pe cale legală. Nu ne lăsăm”, au ameninţat cadrele.

Mi s-a cerut desfiinţarea spitalului

Victor Verinceanu a încercat să le explice celor prezenţi că motivul pentru care le-au fost reduse drastic veniturile s-au datorat faptului că a fost tăiat numărul de paturi din spital, şi, implicit şi banii alocaţi pentru unitatea sanitară. Mie mi se cere să dau oameni afară. Aproximativ 150 de persoane. Problema este că, dacă aceşti oameni pleacă din sistem, după părerea mea, unitatea nu mai funcţionează. Şi atunci, soluţia pe care am găsit-o a fost ca din partea unităţilor funcţionale ale spitalului, să am argumente pentru a susţine faptul că secţiile fără aceşti oameni nu pot funcţiona. Partea proastă este că din toată această încercare nu primesc nimic. Eu le-am spus doctorilor şi asistentelor şefe să-mi facă referatele dar nu le-am primit. În momentul în care, referatul secţiei voastre poate conţine motivul pentru care în loc de 24 de ore aţi lucrat 56 de ore, 60 de ore veţi primi banii, a motivate protestatarilor Verinceanu.

Mai multe despre deciziile luate de conducerea spitalului în urma protestului, în ediţia de vineri a ziarului Informaţia de Călăraşi

Monica Măgureanu

monica.magureanu@informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *