Floricelele de porumb, mai bogate în antioxidanţi decât fructele

Floricelele de porumb, mai bogate în antioxidanţi decât fructele
Floricelele de porumb, mai bogate în antioxidanţi decât fructele

Floricelele de porumb sunt sănătoase, deoarece conţin mai multe substanţe antioxidante (polifenoli) decât fructele şi legumele. Acest aliment conţine doar 4% apă, iar polifenolii se diluează în procentul de 90% apă care se regăseşte în majoritatea fructelor şi legumelor.

Savanţii de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au observat că acest aliment conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decît fructele şi legumele. Cele 300 mg de antioxidanţi din popcorn luptă cu radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulelor. În plus, floricelele de porumb sînt bogate în fibre. Cu toate acestea, nutriţioniştii spun că din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească cele cinci porţii de fructe şi legume. Deşi este bogat în antioxidati, popcornul este sărac în vitamine şi minerale (substanţe nutritive care sînt critice pentru o sănătate bună, dar care lipsesc din popcorn).

În ciuda faptului că sînt cereale integrale, nu toate tipurile de popcorn sînt sănătoase. Unele sînt foarte bogate în sodiu, grăsimi trans şi grăsimi saturate, fiind mai nocive decît chipsurile. Popcornul pentru microunde este foarte rar sau aproape niciodată natural. Cele mai sănătoase floricele de porumb sînt cele făcute acasă, la cratiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *