Femeile au creierul mai mic şi mult mai eficient decât al bărbaţilor

Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, în colaborare cu un grup de specialişti din Madrid. Cercetătorii spun că datele studiului arată că, deşi femeile au creierul mai mic decât cel al bărbaţilor, acestea îl folosesc mult mai eficient.

 
Diferenţa dintre creierul unei femei şi cel al unui bărbat este de 8 procente, mai arată datele cercetării. Cu toate acestea, femeile prezintă acelaşi nivel de inteligenţă ca şi bărbaţii. Eficienţa este punctul forte al doamnelor, sunt de părere specialiştii.

 
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetării au rugat un grup de 59 de femei şi 45 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, să rezolve o serie de teste de inteligenţă. Rezultatele au arătat că chiar dacă au creierul mai mic, femeile dezvoltă o serie de competenţe ce compensează această „lipsă”, au constatat oamenii de ştiinţă de-a lungul studiului lor.
Aptitudinile pe care le au în menţinerea unei evidenţe numerice sau flexibilitatea de care dau dovadă când vine vorba de schimbări, par să fie principalele atribute care asigură şi menţin acest succes feminin.

 
Cercetătorii au descoperit că femeile pot să ducă la bun sfârşit sarcini dificile, apelând la mai puţină energie şi un număr mai mic de neuroni. „La acest nivel structurat, doamnele dau dovadă de o eficienţă sporită, întrucât duc la capat sarcini similare cu mai puţini neuroni. O dimensiune mai mică a creierului poate însemna o activitate mult mai intensă a celulelor nervoase şi o conexiune mai strânsă a acestora“, a spus coordonatorul studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *