DSP Vâlcea, în control la UPU

În urma unei acţiuni derulată de Ministerul Sănătăţii, la nivel naţional, activitatea UPU Călăraşi este verificată, în cele mai mici detalii, de către o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică din Vâlcea. Echipa a sosit luni la Călăraşi, având, în cursul aceleiaşi zile, şi o videoconferinţă la care au primit îndrumările necesare din partea Ministerului Sănătăţii, pentru a desfăşura această acţiune. În acelaşi timp, DSP Călăraşi a fost trimisă în control la UPU Focşani.

Verificarea urmăreşte modul de funcţionare şi organizare a acestor unităţi, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, precum şi modul de utilizare a fondurilor alocate în 2011 de la bugetul de stat. “Este a doua misiune de control de acest gen, în urmă cu 2 ani am mai derulat o astfel de misiune. Verificările sunt realizate de către reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi durează o săptămână de zile, cu posibilitatea de prelungire a duratei, în cazul în care este necesar. Am ales varianta în care echipele de control dintr-un judeţ verifică unitatea de primiri urgenţe din alt judeţ, astfel încât să fie eliminată orice suspiciune privind rezultatele obţinute”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Oficialul MS a mai declarat că, aceste acţiuni fac parte din strategia Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi îmbunătăţi activitatea UPU, unităţi care răspund şi de activitatea medicală a echipajelor SMURD.

Concluziile rapoartelor de control vor fi analizate de către Comisia de Urgenţă a MS şi vor sta la baza măsurilor şi a deciziilor care se vor lua pentru dezvoltarea acestui sector în următorii 2 ani. De asemenea, în baza datelor obţinute, a nivelului de activitate şi a categoriei din care fac parte, se vor stabili şi criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru astfel de unităţi.

Controlul de la UPU este realizat din ordinul Ministrului Sănătăţii. Foto Adevărul

Mai multe despre spital şi schimbările ce vor fi făcute la UPU, în ediţia de vineri a ziarului Informaţia de Călăraşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *