Depresia şi câteva din semnele care demonstrează prezenţa ei

Depresia afecteaza atat femeile cat si barbatii.In cazul in care nu este tratata depresia ii impinge pe oameni chiar la sinucidere.
Dupa cum un tratament corespunzator ii readuce pofta de viata suferindului. Iata care sunt pricipalele semne pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand vine vorba despre depresie.

Primul semn de depresie: oboseala
Oamenii depresivi sufera o serie de schimbari fizice si emotionale. Spre exemplu, activitatea intelectuala devine mai lenta, de asemenea reactiile si miscarile. Lentorii care caracterizeaza subiectul i se asociaza oboseala profunda, persistenta.

Prea mult sau prea putin somn poate insemna depresie
Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineata devreme – precum si excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar si dupa 12 ore de somn tot se simt rupti de oboseala.

Starile de anxietate duc la depresie
Specialistii au demonstrat legaturi puternice intre axietate si depresie. Barbatii sunt cei mai expusi la anxietate mai ales in aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic cand isi pot pierde job-ul si astfel nu-si mai pot intretine familia.

Depresia se masoara in dureri de stomac sau de spate
Problemele de sanatate precum constipatia sau diareea alaturi de dureri ale stomacului sau spatelui sunt semne clare de depresie. Insa, de cele mai multe ori, barbatii nu constientizeaza ca aceste probleme merg mana in mana cu depresia.

Iritabilitate ridicata, un posibil semn de depresie
Barbati care sufera de depresie se pot manifesta prin suparari, prin stari de iritare accentuata si de agitatie. Subiectului in cauza ii este din ce in ce mai greu sa se stapaneasca. Barbatii spun ca sunt nervosi din cauza gandurilor negre care ii bantuie constant.

Depresia se poate manifesta prin dificultati de concentrare
Barbatilor afectati de depresie le scade abilitatea de a procesa informatia ceea ce inseamna ca nu vor putea sa se concentreze la munca si la indeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia nu se mai implica deloc in ceea ce fac, par mereu absenti, chiar daca fizic sunt in aceeasi incapere, punandu-si astfel,job-ul in pericol.

Furie si ostilitate = depresie
In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin stari de furie si ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialistilor, daca un subiect realizeaza ca ceva nu este in regula cu el vrea sa-si demonstreze lui, insusi, ca este puternic si capabil de fapte mari. Furia si ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele doua sunt emotii mult mai puternice.

Stresul, un substitut depresiei
Sunt subiecti care considera simptomele depresive ca fiind stres. Nu inseamna ca sunt mai stresati decat de obicei, insa da mai bine in societate sa spui ca esti stresat decat ca suferi de depresie. In acelasi timp, diferite studii de specialitate au aratat faptul ca expunerea indelungata la stres poate duce la modificari in corp si creier ceea ce conduce inevitabil la depresie.

Disfunctii sexuale, o cauza a depresiei
Depresia este o cauza frecventa a pierderii interesului pentru sex precum sau a problemelor erectile. Iar aceste efecte nu face decat sa adanceasca depresia. Oricum specialistii recomanda sa urmariri mai multe simptome si sa nu trageti concluzii numai dupa ce ati observat manifestarea unuia.

Barbatii depresivi sunt indecisi
Barbatii care sufera de depresie nu mai sunt in strare nici macar sa ia o decizie, fara sa mai vorbim si de a porni o anumita actiune. Exista insa si persoana care, in mod curent, sunt incapabil de a lua o decizie. Insa simptomul are legatura cu inabilitatea de a procesa corect o informatie.

Depresia duce la ganduri de suicid
Se poate ajunge chiar la intentii suicidale si la incercari de suicid. Riscul este cu atat mai serios la barbati care cauta sa renunte la viata prin metode mai violente decat femeile. Tocmai de aceea, de obicei reusesc sa-si ia viata din prima incercare. Cei mai predispusi la astfel in actiuni sunt barbatii mai in varsta, spun specialistii.

One thought on “Depresia şi câteva din semnele care demonstrează prezenţa ei

  1. Este luata in serios in Romania problema depresiei???Eu ma indoiesc.Este bine ca se aminteste cititorilor despre aceasta problema insa conteaza mai mult daca se acorda atentia cuvenita acestei boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *