De ce trebuie puse cireșele în apă cu bicarbonat

De ce trebuie puse cireșele în apă cu bicarbonat

Parfumate, gustoase și cărnoase, cireșele pot fi încorporate într-o multitudine de rețete. Cireșele pot fi pline de pesticide sau pot fi stropite cu diferite substanțe chimice pentru a nu mucegăi. Din fericire, există o metodă foarte ușoară și ieftină pentru a înlătura pesticidele de pe coaja cireșelor- spălarea lor cu bicarbonat de sodiu: umple două treimi din chiuvetă cu apă rece, apoi pune 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine apa cu bicarbonatul, până ce praful se dizolvă complet. Pune cireșele în acest amestec și lasă-le în chiuvetă pentru 15 minute. După acest interval, clătește cireșele și scoate-le din chiuvetă. Lasă-le la uscat pe un prosop de bucătărie. Este important de reținut că cireșele trebuie spălate întotdeauna cu apă rece, nu caldă! Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miezul fructelor.

 

Cireșele, beneficii pentru sănătate

În afara faptului că sunt delicioase, cireșele sunt și foarte sănătoase. Aduc beneficii majore, dovedite prin studii de specialitate. Culorile cireșelor pot varia de la galben la roșu, spre aproape negru intens. Indiferent de culoare, toate soiurile sunt extrem de hrănitoare și pline de fibre, vitamine și minerale.
O cană (154 grame) de cireșe dulci, fără sâmburi oferă:
Calorii: 97
Proteine: 2 grame
Carbohidrați: 25 grame
Fibra: 3 grame
Vitamina C: 18% din
Valoare zilnică (DV)
Potasiu: 10% din DV
Cupru: 5% din DV
Mangan: 5% din DV
Vitamina C este esențială pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și a pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale corpului. Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv sănătos, alimentând bacteriile intestinale benefice și promovând regularitatea intestinului.
În plus, cireșele mai conțin și vitamine B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *