
Cancerul la prostată, boala frecventă la bărbaţii peste 50 de ani, poate fi prevenit mîncînd roşii.
Conform unei cercetari recente, riscul de cancer la prostată scade cu circa 18% pentru bărbaţii care mănîncă multe roşii. Aportul de substanţe precum seleniul, calciul şi licopenul, e legat de reducerea riscului de a avea o tumoare malignă de acest tip. Licopenul este antioxidantul care dă tomatelor culoarea roşie şi poate scădea inclusiv riscul de cancer al stomacului şi al plămînilor.
Se mai găseşte în pepenele roşu şi papaya, dar roşiile sînt cele mai bogate în licopen.
E bine de ştiut că organismul nostru are mult de lucru pentru a-l extrage din roşii, fiind indicat consumul de tomate sub formă de pastă sau gătite.
La nivel global, cancerul la prostată este al doilea cel mai întîlnit tip al temutei afecţiuni la bărbaţi. Boala apare mai des în ţările dezvoltate, cauza putînd fi lipsa produselor proaspete din alimentaţie.
Lasă un răspuns