Consumatorii de avocado sunt mai slabi

Consumatorii de avocado sunt mai slabi
Consumatorii de avocado sunt mai slabi

Persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sînt mai sănătoase şi mai slabe decît acelea care nu mănîncă decît foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent. De asemenea, nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale şi diabet sînt mult diminuate.

Specialiştii americani au descoperit că, în cazul consumatorilor de avocado, nivelul nutrienţilor din organism e la un nivel optim.

 

Aportul de fibre e cu 36% mai mare decît la cei care nu mănîncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K. Astfel, persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi bune în sînge în comparaţie cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi.

Avocado este foarte bun în curele de slăbire, indicele masei corporale şi circumferinţa taliei în cazul celor care mănîncă avocado sînt mai mici. Aceia care mănîncă acest fruct sînt cu 50% mai feriţi de atac cerebral şi diabet de tip 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *