Conform ultimelor studii – Berea NU ingraşă.Vezi avantajele consumului de bere

Berea are în conţinut sodiu, carbohidraţi, proteine şi chiar vitaminele B2 şi B6. Cercetătorii spanioli susţin că berea este o băutură diuretice, ce nu îngraşă, pentru că, spre deosebire de celelalte băuturi alcoolice, are un conţinut caloric scăzut.

 

 

 

Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice, berea este acuzată de creşterea în greutate. Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid susţin că berea, consumată cu moderaţie, cu sau fără alcool, nu îngraşă şi nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariţia burţii.

 

 

 

350 de ml de bere conţin 150 de calorii, 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi şi 5% alcool.

În plus, berea, fie ea cu alcool sau fără, conţine mult mai puţine calorii pentru 100 de ml (doar 43 kcal în varianta cu alcool şi 17 kcal în varianta fără alcool), decât băuturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere.

Concluzia, berea este o băutură alcoolică ce nu conţine grăsimi, iar studiile demonstrează că în realitate berea poate chiar să regleze nivelul colesterolului.

 

 

Conform datelor puse la dispoziție de autorii studiilor, berea numără următoarele avantaje:

-nu îngrașă: spre deosebire de alte băuturi, care îngrașă destul de mult, berea cu alcool are 43 calorii la 100 ml, iar cea fără alcool doar 17 calorii, așa că nu-ți va afecta silueta;

-rehidratează după efort fizic: berea ajută corpul să își recupereze unele minerale și aminoaicizi care se pierd prin transpirație, dar și vitamina B și antioxidanți. Întrucât 93 % din compoziția berii este reprezentată de apă, aceasta reduce semnificativ senzația de sete;

-reduce riscul pietrelor la rinichi, datorită fapului că are puțin calciu și mult magneziu;

-reduce riscul apariției bolii Parkinson;

-crește nivelul colesterolului „bun”, astfel încât scade riscul dezvoltării diabetului și a bolilor cardiovasculare;

-protejează de bacteria Helicobacter pylori, astfel încât ești mai în siguranță față de ulcerul de stomac și chiar cancer;

-sursă de antioxidanți: malțul și hameiul ajută organismul să absoarbă mai bine antioxidanții;

-sursă de siliciu: apa și orzul conțin siliciu, bun pentru sănătatea oaselor și un ajutor în prevenirea bolii Alzheimer;

-sursă de vitamina B12, care este esențială pentru sănătatea sistemului nervos;

-sursă de fibre: două pahare de bere conțin 10 % din doza zilnică recomandată de fibre solubile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *