Cinci trucuri super folositoare pe care trebuie să le ştii

Cinci trucuri super folositoare pe care trebuie să le ştii
Cinci trucuri super folositoare pe care trebuie să le ştii

Bananele pot fi păstrate proaspete mai mult timp, untul nu a fost niciodată mai uşor de topit, iar ceapa nu te va mai face să plîngi niciodată.
1. Lămîile devin mult mai zemoase dacă le pui la cuptorul cu microunde 30 de secunde. Chiar celebra Mary Barry garantează acest truc. Într-un documentar BBC recent, Barry a mărturisit: „Folosesc rar cuptorul cu microunde, însă un motiv pentru care îl consider folositor este acela că mă ajută să obţin cît mai mult suc dintr-o lămîie“, notează The Telegraph.
2. Îngheaţă ceapa. Gata cu lacrimile! Pune ceapa în congelator, cu 15 minute înainte de a o tăia. Temperatura rece va întîrzia eliberarea sulfoxizilor, dîndu-ţi îndeajuns timp cît să o poţi toca fără a te ustura ochii.
3. Valabilitatea ouălor. Ca să afli dacă un ou mai este proaspăt sau nu, scufundă-l într-un castron înalt cu apă. Dacă acesta se menţine la suprafaţă înseamnă că este stricat. Iar ca să-ţi iasă un ou ochi perfect, prăjeşte-l într-un inel mai mare de ceapă, aşa va avea o formă circulară.
4. Cum să topeşti rapid untul. Încălzeşte un pahar cu apă în cuptorul cu microunde. Aruncă apoi apa şi acoperă untul cu paharul fierbinte. Se va topi rapid.
5. Păstrează bananele proaspete mai mult timp. Ca să eviţi înnegrirea bananelor, înfăşoară-le cozile în folie de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *