Atenţie cum consumăm alimentele la masa de Paşti

Atenţie la ce şi cum consumăm alimentele la masa de PaştiMasa de Paşti trebuie să fie cumpătată.Ar trebui făcută listă de cumpărături, iar tot ceea ce mănânci în tot restul anului şi nu are legătură cu Paştile trebuie să fie şters de pe listă.

 
Pe masa de Paşti nu au ce să caute alunele, migdalele, covrigeii, nici măcar salata de boeuf, pentru că oricum produsele tradiţionale sunt foarte calorice.
Carnea de miel este indigestă. Drob cu ou, friptură de miel, ou vopsit sunt deja foarte mult, sunt o bombă calorică. Aşadar, trebuie să mâncăm din fiecare produs porţii foarte mici şi salată foarte mare.
Ceea ce face o masă indigestă, greu de digerat sau care dă colică biliară, sunt grăsimile din mâncare. Aşa că trebuie să fim cu ochii pe grăsimea din mâncare, din gălbenuşul de ou, uleiul pe care l-am folosit, grăsimea din oaie, din drob, maioneza.

 
Dacă mănânci mult, următoarele şapte-opt ore organismul nu mai poate digera nimic, de aceea trebuie să mănânci ceea ce poţi digera în următoarele patru-cinci ore.
Cel mai uşor desert poate fi pasca, dacă are brânză mai puţin grasă şi nu conţine un kilogram de ouă. Cozonac, torturi sau alte prăjituri cu creme ar trebui să lipsescă de pe masa din ziua de Paşti. De asemenea, nu este bine să mănânci fructe după masă, pentru că blochează pilorul şi fac fermentaţie alcoolică. Masa s-ar putea încheia cu o cafea, care ajută digestia, sau o altă băutură digestivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *