Aspirina ar putea deveni antidotul depresiei

image
Aspirina ar putea deveni antidotul depresiei

Depresia poate apărea pe fondul inflamaţiilor din organism, care pot fi tratate cu un banal antiinflamator, cum ar fi aspirina.

Cercetătorii americani susţin că, în multe cazuri, depresia este rezultatul unei inflamaţii pe termen lung a organismului, iar un tratament cu aspirină, ibuprofen, ba chiar şi antibiotice, poate avea efect pozitiv. În plus, pacientul este ferit de efecte secundare ca îngrăşarea, pierderea libidoului, insomnie sau oboseală. În situaţii rare, din cauza antidepresivelor poate apărea riscul de sinucidere, iar în cazul gravidelor, bebeluşii se pot naşte cu defecte. Ideea prezentată de cercetătorii de la Cambridge nu e nouă, însă a căpătat din ce în ce mai multă credibilitate în ultimii ani.

În 2013, cercetătorii danezi au descoperit că persoanele care care aveau în organism un nivel mare al inflamaţiei cauzat de boli autoimune, cum ar fi maladia Crohn sau artrită, erau cu 45% mai predispuşi să sufere de depresie. În plus, cei care fuseseră în spital pentru o infecţie serioasă, cum ar fi hepatita, prezentau un risc cu 62% mai mare de a suferi de depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *