Anticoncepţionale retrase de pe piaţă, după decesul mai multor femei

Un tratament antiacnee, produs de laboratorul german Bayer şi utilizat pe larg ca măsură de contracepţie, va fi retras de pe piaţă în următoarele trei luni după ce patru persoane au murit, a anunţat miercuri Agenţia naţională pentru siguranţa medicamentelor (ANSM).
Interdicţia vizează pilulele “Diane 35”, ca urmare a unei “proceduri de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă”, a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor care aparţine de Ministerul Sănătăţii.
Aceste noi avertizări intervin după acuzaţiile potrivit cărora pilulele de a treia şi a patra generaţie produse de laboratorul Bayer cresc riscurile de formare a unor cheaguri de sânge.
ANSM a anunţat, 125 de cazuri de tromboze şi patru decese “imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35” în cursul ultimilor 25 de ani.
Pilulele “Diane 35” au primit autorizaţia de punere pe piaţa franceză în 1987 ca tratament împotriva acneei, dar utilizarea iniţială a fost deturnată, fiind administrată oral drept contraceptiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *