Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean Călăraşi,reabilitat şi modernizat prin Regio

Joi, 25 octombrie, a avut loc inaugurarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, după ce acesta a fost reabilitat şi modernizat.

 
„Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi” este un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Călăraşi şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013,contribuţia proprie a Consiliului Judeţean fiind de 3.948.434,52 lei.

 
Proiectul face parte din portofoliul de proiecte al Consiliului Judeţean Călăraşi, contribuind la dezvoltarea economică a judeţului, completând calendarul eforturilor locale de modernizare şi dotare în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite populaţiei, toate conducând la creşterea nivelului de trai al locuitorilor din judeţul Călăraşi.
Prezent la momentul inaugural, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a declarat: „Nu a fost uşor să obţinem aceşti bani pentru modernizare şi pentru aparatură. Sunt mulţumit de cum arată lucrarea şi cred că şi medicii care sunt aici vor fi mulţumiţi că vor lucra în condiţii europene. Mai sunt multe lucruri de pus la punct şi în spital şi sper ca în anii următori să finalizăm lucrările de aici. Încerc şi insist, pe toate căile, să obţin finanţare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.”

 
La festivitatea de inaugurare a Ambulatoriului, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a fost însoţit de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Teohari Vulcănescu, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, consilieri judeţeni şi municipali, medici şi personal medical şi auxiliar care-şi vor desfăşura activitatea în noul centru medical.

 
În luna aprilie 2010, beneficiarul – Consiliul Judeţean Călărași – a primit fonduri nerambursabile din cadrul Axei prioritare 3, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean Călăraşi”. Valoarea totală a proiectului a fost de 20.599.631,52 lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de 15.128.353,38 lei (fonduri FEDR: 12.859.100,37 lei, fonduri bugetul naţional: 1.950.348,01 lei, cofinanţare eligibilă beneficiar: 318.905 lei).

 
Perioada de implementare a proiectului a fost de 30 de luni (30 aprilie 2010 – 29 octombrie 2012). Prin această investiţie s-a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală de ambulatoriu în judeţul Călăraşi, prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea acestuia. Totodată, proiectul a vizat creşterea capacităţii şi calităţii serviciilor de asistenţă medicală din ambulatoriu, prin îmbunătăţirea condiţiilor tehnice şi de ambient în care se desfăşoară actul medical.
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean Călărași, ce a fost construit în anul 1975, a fost echipat cu aparatură medicală, mobilier specific şi şapte echipamente medicale radiologice ce înlocuiesc echipamentele vechi de peste 20 de ani. Aici îşi va desfăşura activitatea un număr sporit de medici de la 14, câţi sunt în prezent, la 30 şi cadre medicale cu pregătire medie, de la 6 la 21 după darea sa în folosinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *