Alimente care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor ficatului

Alimente care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor ficatuluiLămîi şi limete (lămîi verzi)

Aceste citrice conţin cantităţi mari de vitamina C, care ajuta organismul la sintetizarea materialelor toxice în substanţe care pot fi absorbite de apă. Un pahar de suc proaspăt de lămîie sau lămîie verde dimineaţa ajută la stimularea ficatului.

Nuci

Deoarece au un conţinut ridicat de arginină (un amino acid), nucile ajută ficatul să elimine amoniacul. Nucile sînt pline şi de glutation (o peptidă) şi acizi graşi omega-3, care ajută ficatul să se detoxifieze. Asigură-te că mesteci nucile bine (pînă se lichefiază) înainte să le înghiţi.

Varza

La fel ca şi la broccoli şi conopida, consumul de varză ajută la stimularea activării a două enzime de detoxifiere foarte importante, care ajută la eliminarea toxinelor.

Turmericul

Condimentul preferat al ficatului. Încearcă să adaugi un pic din acest zeu al detoxifierii în următoarea ta tocăniţă de linte sau fel de mîncare vegetariană şi vei obţine o îmbunătăţire pe loc a funcţiei hepatice. Turmericul ajută la revitalizarea detoxifierii ficatului prin ajutorul oferit enzimelor care elimină în mod activ carcinogenii alimentari.

Uleiul de măsline

Uleiurile organice presate la rece, cum sînt de exemplu cele de măsline, cînepă sau seminţe de in, sînt minunate pentru ficat, atunci cînd sînt folosite cu cumpătare. Ele ajută organismul, oferindu-i acestuia o bază de lipide care să poată absorbi toxinele dăunătoare din corp. În acest fel o parte din povara ficatului este înlăturată, în ceea ce priveşte supraîncărcătura de toxine de care suferim mulţi dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *