Victor Ponta spune că guvernul face reforme ce nu sunt pe placul electoratului pentru că 2013 va fi un an greu

Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că anul 2013 va fi unul dificil, în care Guvernul va face şi reforme ce nu sunt “pe placul” electoratului, dar care sunt necesare pentru viitorul ţării. Ponta a menţionat că este dispus să îşi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, precizând că se bazează pe majoritatea stabilă din Parlament.

 
Premierul a precizat că dificultatea aplicării unor reforme vine din problemele existente la nivel european, el menţionând că, “din fericire”, România are prognozată o creştere economică.
De asemenea, acesta a menţionat că datoriile care trebuie plătite către FMI, dar şi cele provenite din procesele pe care Guvernul României le-a pierdut cu bugetarii, precum şi cele generate de nerestituirea la timp a proprietăţilor, generează probleme în 2013.

 
Premierul a dat ca exemplu de măsuri care nu sunt pe placul electoratului nemajorarea salariilor cu mai mult decât a fost în 2012, neplata celor care “s-au trezit” revoluţionari după ce s-a terminat Revoluţia, restructurarea ministerelor şi a companiilor de stat.
“Sunt dispus acum să iau deciziile care nu s-au mai luat din 2004 încoace. Sunt decizii importante de restructurare a ceea ce înseamnă administraţia românească, modul de cheltuire a banilor publici, modul de colectare a banilor. Vor fi destui oameni nemulţumiţi, dar important este dacă luăm deciziile corecte pentru cei mai mulţi dintre români”, a spus Ponta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *