Primarul Boboc se apără:”Nu am cheltuit niciun leu”

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Alecsandru Boboc, primar al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi şi a lui Dumitru Anton, fost consilier în cadrul Consiliului local al comunei Grădiştea. Primul termen va avea loc la Judecătoria Sectorului 2, pe 23 martie a.c. Aceştia sunt trimişi în judecată pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi infracţiunea de înşelăciune.

Alecsandru Boboc: “Nu am cheltuit nici un leuţ”
Primarul Alecsandru Boboc se apără şi spune că acţiunea i se pare “puţin comandată”. “În 2007, când România a declarat la Bruxelles două milioane de hectare de drumuri comunale, a fost forţată această acţiune de înfiinţare a asociaţiilor de creştere a animalelor pentru a absorbi banii europeni. Eu nu am cheltuit niciun leuţ. Mi se impută faptul că pentru islaz nu a existat un contract de concesiune între Consiliul local Grădiştea şi Asociaţia de creşterea animalelor. Însă, Consiliul local nu avea personalitate juridică, pentru a face acest lucru”, a declarat pentru Informaţia de Călăraşi, primarul Alecsandru Boboc.

Ancheta procurilor DNA
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: “În cursul anilor 2007 şi 2009, inculpaţii Boboc Alecsandru şi Anton Dumitru, în calitate de reprezentanţi ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale „BOCAOV 2007 Grădiştea”, cu ocazia formulării cererilor pentru acordarea de fonduri europene, au prezentat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură date inexacte, susţinând în mod nereal că asociaţia pe care o reprezentau are un drept de folosinţă asupra păşunii comunale din localitatea Grădiştea, judeţul Călăraşi”.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma totală de 429.087,63 lei (din care 244.461,14 lei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Anton Dumitru şi 184.626,49 lei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Boboc Alecsandru), reprezentând fonduri F.E.G.A. şi F.E.A.D.R. provenite din bugetul general al Comunităţilor Europene şi fonduri din bugetul naţional.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor Boboc Alecsandru şi Anton Dumitru.

2 thoughts on “Primarul Boboc se apără:”Nu am cheltuit niciun leu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *