Schimbarea

Iohannis_mangaliaÎnaintea mitingului de vineri după-amiază de la Sibiu, ultima zi de campanie ”în teritoriu” am petrecut-o în județul Constanța. Din nou, oameni calzi și plini de speranță, pe care țin cu tot dinadinsul să nu-i dezamăgesc. Le mulțumesc aici tuturor! Și vă spun de asemenea tuturor că am remarcat cum, aproape pe nesimțite, reticența și îndoiala de acum câteva săptămâni au fost înlocuite, în orice loc aș merge, de speranța și voința dinaintea izbânzii.

Peste tot pe unde merg, oamenii discută despre marile scandaluri de corupție. Anchetele care se succed cu repeziciune în ultimii ani înfățișează un peisaj sumbru: o Românie înfricoșătoare. Cei mai mulți dintre voi ați depășit deja stadiul observatorului blazat și, cu sufletul plin de mânie, vă revoltați împotriva hoției generalizate, a putreziciunii din politica noastră, a lumii acesteia parazitate de corupție. În chiar momentul în care marile afaceri care au spoliat statul se înfățișează în convulsii cotidiene, constrânși și forțați ies la suprafață și ”marii păpușari”, corupții și găștile lor de partid. Ei pretind că sunt minoritatea defavorizată, că sunt privați de drepturi, că sunt huliți și hăituiți ”politic”. Nimic mai fals. O Românie în care politicieni și oameni de afaceri se unesc într-o alianță imundă pentru a devasta bugetul public e însă o Românie asasinată.

Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini. Ele arată de fapt cum am ajuns ca societate, unde suntem și mai ales cât de urgentă e schimbarea. De fapt, aceasta este România anormală de care vrem să ne despărțim cât de curând și să construim împreună România noastră, România oamenilor normali.

iohannis-mangalia

Dar ostracizarea generalizată nu e de-ajuns. Vreau să punem România pe picioare. Pentru aceasta avem însă nevoie de victorie. Un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, între fapte şi vorbe. Victoria noastră va fi, fără doar și poate, certitudinea că Justiția nu va fi aruncată la lada de gunoi a istoriei, ci va fi încurajată să curețe putregaiul din societatea noastră.

Pe curând,

Klaus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *