Rumen Radev va fi noul preşedinte al Bulgariei

Rumen Radev va fi noul preşedinte al BulgarieiPremierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunţat duminică seară că va demisiona săptămîna asta de la conducerea executivului, după ce candidata formaţiunii de guvernământ, Ţeţka Ţaceva, a pierdut al doilea tur al scrutinului prezidenţial în faţa rivalului socialist Rumen Radev, transmite Novinite.
Rumen Radev a reuşit să obţină între 58-60% dintre voturile exprimate, potrivit datelor din exit poll-uri.
Anterior, Borisov a promis că se va retrage de la conducerea executivului dacă preşedinta legislativului, Teţva Ţaceva va pierde primul tur al scrutinului prezindenţial din Bulgaria. Însă, premierul şi-a retras declaraţia în urmă cu două săptămâni şi a precizat că va demisiona doar după al doilea tur.
Boiko Borisov l-a felicitat pentru victorie pe fostul comandat aerian Rumen Radev.
”Potrivit rezultatelor este clar că actuala coaliţie de guvernare nu mai are o majoritate şi nici nu poate să treacă bugetul”, a declarat premierul Borisov.
Liderul bulgar a dat vina pentru eşec inclusiv pe partenerii de coaliţie de la Blocul Reformist şi de la Frontul Patriotic.
Borisov este din ce în ce mai nepopular în rîndul alegătorilor bulgari, nemulţumiţi de condiţiile de viaţă în cea mai săracă naţiune din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *