Președintele PSD Liviu Dragnea în vizită de lucru la amenajarea hidroameliorativă Pietroiu- Ștefan cel Mare

Președintele PSD Liviu Dragnea în vizită de lucru la amenajarea hidroameliorativă Pietroiu- Ștefan cel Mare

La data de 12 mai a.c., în amenajarea hidroameliorativă Pietroiu- Ștefan cel Mare, în comuna Ștefan cel Mare, au fost prezenți într-o vizită de lucru, la invitația Președintelui interimar al Organizației Județene PSD Călărași-Subsecretarul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului Ciprian Pandea, Președintele PSD Liviu Dragnea, Ministrul Agriculturii Petre Daea, directorul general al ANIF, Senatorul Roxana Pațurcă, Deputații Iulian Iacomi și Eugen Nicolicea, Prefecții județelor Călărași și Ialomița, alături de alți invitați de seamă din conducerea diferitelor instituții.
“Mă bucură această vizită pentru că am reușit să prezentăm invitaților noștri capacitatea de dezvoltare a sectorului agricol din județul Călărași. Problema lipsei unui sistem de irigare performant afectează întreaga activitate a fermierilor și consider că este de datoria noastră să promovăm proiecte pentru atragerea de investiții în acest domeniu.” a declarat Președintele interimar PSD Călărași Ciprian Pandea.

Din această amenajare fac parte aproximativ 56 000 de hectare, 20 000 fiind administrate de către județul Călărași, restul revenind județului Ialomița. Din cele 12 OUAI, 3 au modernizat deja infrastructura secundară de irigații prin măsura 125 a PNADR 2007-2014. În anul anterior, prin Hotărârea de Guvern 793/2016 au fost acordate 1,045 miliarde euro pentru Programul Național de Irigații.
Scopul acestei vizite a fost lansarea Programului Național de Modernizare a infrastructurii principale de irigații din domeniul public al statului, administrat de Agenția Națională de Îmbunătățire Funciară (ANIF).
“Este un program viabil, pe care îl vom pune în aplicare nu numai pentru amenajarea zonei Pietroiu-Ștefan cel Mare, ci și pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii din județ. Conform HG 793/ 2016 s-a întocmit nota conceptuală trecută de forurile decizionale, respectiv CTE al MADR, în valoare de 46 milioane de lei, ce constă în reabilitarea a 6 agregate de pompare cu motoare de 3.150 kw. De asemenea, va fi finanțată impermeabilizarea a 27 km canal principal și alte construcții hidrotehnice aferente. Pentru punerea în aplicare, Unitatea de Administrare Călărași, are un program de informare a fermierilor din județ. Întâlnirile cu fermierii și cu reprezentanții primăriilor au avut loc deja în 14 UAT, urmând întâlniri și cu ceilalți fermieri din județ. Am prezentat avantajele de care aceștia pot beneficia în urma acestui program.”, a spus domnul Vasile Neagu, directorul adjunct al Unității de Administrare Călărași de la ANIF.

“Susțin cu tot sufletul aceste tipuri de investiții atât de benefice pentru dezvoltarea economică a județului. Fermierii călărășeni înregistrează anual producții semnificative și cred cu tărie că un sistem de irigații calitativ poate ușura cu adevărat activitatea acestora. Acestă problemă a irigațiilor precare mi-a atras atenția în urmă cu ceva timp, am prezentat-o în fața colegilor din Parlament și mă bucură enorm faptul că declarațiile susținute au atras atenția persoanelor potrivite. Respectăm în totalitate promisiunile făcute călărășenilor, respectăm programul de guvernare, iar fermierii sunt una dintre principalele noastre priorități, fapt ce consider că l-am dovedit astăzi prin această vizită oficială și prin lansarea acestui program chiar aici, în județul Călărași. ” a declarat doamna Senator Roxana Pațurcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *