Ponta va candida pentru un nou mandat la conducerea PSD dar criticat de Ludovic Orban pentru pactul semnat cu Traian Băsescu.Ce partid a primit cei mai mulţi bani în campania electorală

Ludovic Orban îl critică pe Victor Ponta pentru pactul pe care l-a semnat cu preşedintele Traian Băsescu şi pentru cooptarea lui Gabriel Oprea în guvern. Liberalul aminteşte şi de intenţia premierului de a aduce UDMR la guvernare, mutare dejucată de PNL:
“Era să avem UDMR în guvern. Nu avem, pentru că PNL s-a trezit. Avem în schimb pact de coabitare cu Băsescu, semnat (dar oare ce spun cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum demiterea lui Băsescu?).
Avem Oprea vicepremier în Guvern (în loc să dea cu subsemnatul pentru înaintările în grad ilegale făcute pentru clica băsesciană)”,a comentat Orban, pe contul personal de Facebook.

 

 

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că intenţionează să candideze în continuare pentru un nou mandat de preşedinte al PSD, arătând că şi-a anunţat această decizie încă de când a fost ales preşedinte al partidului în 2010.
Întrebat dacă miercuri la şedinţa PSD va fi discutat cazul de “trădare”, Ponta a răpsuns: “Discutăm în primul rând problema cea mai importantă, care este guvernarea ţării. După care discutăm şi probleme interne. Ştiţi foarte bine, la începutul anului viitor vom avea un congres. Pentru asta avem pregătiri în structurile noastre politice”.
El a adăugat că PSD trebuie să continue să aibă activitate şi să nu fie absorbit cu totul la Guvern.

 

 

Autoritatea Electorală Permanentă publică primele date privind donaţiile primite de partide pentru campania care a precedat scrutinul din 9 decembrie.
Cele mai mari donaţii au ajuns în conturile Uniunii Social Liberale: aceasta a strâns peste 15 milioane de lei pentru campania care i-a adus victoria în alegerile parlamentare.
Pe locul doi se află Alianţa România Dreaptă, care a primit sponsorizări de 7,7 milioane de lei.
UDMR a primit doar puţin peste 680 de mii de lei, puţin mai ales comparativ cu PPDD, care a primit peste patru milioane o sută de mii de lei, cei mai mulţi de la persoane fizice, adică simpatizanţi.
În total, donaţiile din această campanie s-au ridicat la aproape 30 de milioane de lei, din care peste trei milioane au venit de la persoane juridice, iar restul, de la persoane fizice.

 

Alexandra TOMA

alexandra.toma [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *