PNL a depus proiectul pentru reducerea CAS cu 5% şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit (Comunicat)

partidul-conservatorNe bucura interesul PNL pentru acest subiect, mai ales ca, in urma cu doar cativa ani se opunea acestei initiative.
Dacă au uitat, noi le reamintim colegilor de Parlament că, încă din februarie 2007, Comisia de buget-finanţe a Senatului a aprobat Proiectul de lege al Partidului Conservator privind neimpozitarea profitului reinvestit.

 
Pentru susţinerea proiectului au votat senatorii PSD, PRM şi PC (5 voturi), în timp ce reprezentanţii puterii de atunci, printre care şi liberalii, desigur, au votat împotrivă (4 voturi), reprezentantul Guvernului la dezbateri, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Catalin Doica, a motivat punctul de vedere negativ al Executivului prin influenţa adoptării acestei propuneri asupra bugetului de stat, care ar putea ajunge la până la 1,2% din PIB, la nivelul anului 2009.
Proiectul era şi la acea dată unul dintre cele mai vechi proiecte ale PC şi avea (are) ca scop crearea de noi locuri de muncă, creşterea economică şi impulsionarea investiţiilor în economia românească.
În egală măsură, proiectul vizează susţinerea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, aflate în concurenţă cu întreprinzătorii din Uniunea Europeană.

 
Pe de alta parte, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a trimis pe 23 ianuarie, anul acesta, o scrisoare deschisă către Primul Ministru, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Ministrul Economiei pe tema neimpozitării profitului reinvestit, solicitând ca subiectul sa fie abordat în negocierile cu FMI.
PNL şi-a amintit, destul de târziu, că este un partid liberal care, doctrinar, promovează măsuri care să stimuleze mediul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *