Ordonanță de urgență prin care se va interzice oferirea de alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va emite o OUG prin care se va interzice oferirea de bani, alimente și băuturi în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Potrivit acestuia, reglementările, care vor fi însoţite de sancţiuni, au ca obiectiv principal împiedicarea abuzurilor în perioada campaniei electorale.

Sunt acceptate, spune premierul, doar obiectele inscripţionate cu numele candidatului sau al formaţiunii politice, dar care să nu coste mai mult de 10 lei.  ”Propunerea mea, ca prim ministru, este de a reglementa legal, mâine, printr-o ordonanță de urgență, ceea ce BEC a stabilit cu alte ocazii, și anume faptul că sunt interzise în campania electorală oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice și nealcoolice. Este permisă oferirea doar de obiecte într-o enumerare strictă: pixuri, brichete, afișe, șepci, doar cu obligativitatea de a fi înscripționate cu numele candidatului sau a formațiunii politice. De asemenea, pot fi oferite obiecte de același tip, adică cu caracter electoral, dar a căror valoare să nu depășească în niciun fel 10 lei”, a anunțat Ponta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *