Noul primar ales al localităţii Vâlcelele este Gabriel Oroianu

Alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Vâlcelele au luat sfârşit, duminică, 24.02.2013, la ora 21:00.
Conform rezultatului numărării voturilor valabil exprimate, comunicat de judecătorii Gheorghe Stoian preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr.54, comuna Vîlcelele, şi locţiitorul său Traian Enache, câştigătorul competiţiei electorale a fost desemnat Gabriel Oroianu, reprezentant al Partidului Democrat Liberal beneficiar al unui număr de 745 voturi.

 
În ordinea numărului de voturi primite, acesta a fost urmat de Mihail Pascu, candidat din partea Uniunii Social Liberale (438 voturi) şi Ioan Clopot, candidat desemnat de P.P.-D.D. (20 voturi).
Participarea la vot a locuitorilor a fost numeroasă. Astfel, la ora 12:00, dintre cele 1449 persoane cu drept de vot din comună, se prezentaseră deja la urne 48%.
La ora 15:00 media prezenţei la vot atinsese 70,3% ( 69% la secţia din satul Floroaica şi 71,4% la secţia din satul Vâlcelele), iar la ora 18:00 procentul urcase la 80,3% (82,2% la secţia din satul Floroaica şi 79,8% la secţia din satul Vâlcelele).
La final, a fost consemnată o prezenţă la vot a electoratului local de 81,69% (1236). Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1203.
Pentru 94 de persoane a fost folosită, la cererea lor, urna mobilă, iar alte 12 persoane au fost înscrise pe listele electorale suplimentare.

 
Pe durata alegerile nu au fost semnalate incidente electorale. De la debutul campaniei pentru funcţia de primar al Comunei Vâlcelele, în localitate au fost prezente efective de poliţie şi jandarmerie, care au vegheat permanent la derularea procesului electoral într-un climat de legalitate şi ordine publică.
Prefectul George IACOB şi subprefectul Cornel COMAN au efectuat mai multe controale în teren, pentru a verifica respectarea prevederilor legale cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *