Marcel Ciolacu va demisiona din funcția de premier dacă PNL iese de la guvernare

Tensiunile în cadrul coaliției de guvernare sunt în creștere, iar reprezentanții Partidului Național Liberal și-au anunțat intenția de a ieși din coaliția făcută cu Partidul Social Democrat. Invitat la un post de televiziune, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care PNL va ieşi din coaliţia de guvernare, va demisiona din funcţia de prim-ministru.

„Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliţie, vă spun foarte clar, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu, şi l-au acceptat şi colegii mei într-un moment dificil al României – să nu uităm ce era acum doi ani de zile – într-o discuţie bărbătească între mine şi preşedintele Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieşi din această coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Întrebat cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care a criticat recent PSD, Ciolacu i-a reproşat liderului liberal că dinamitează coaliţia cu ştiri false, pentru a acoperi discuţiile despre faptul că s-a dus la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro.

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie, deoarece trebuie o decizie a coaliţiei. Şi e şi normal aşa. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern nu le discut cu preşedintele Nicolae Ciucă. Dar e normal să ne întâlnim. Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ţi-ai luat informaţia, cum e normal, ca om politic, şi după câteva ore tu ieşi în spaţiul public, încercând de fapt şi de drept să acoperi un gest nefericit; să mergi la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro la mână, să cumperi pătrunjel – normal că românul se revoltă, e îndreptăţit – în loc să ieşi şi să explici: ‘L-am primit cadou de la soţie, mă întreţine soţia şi mi-a dat cadou ceasul, mi-a dat socrul meu, la nuntă’. Presupun că era mult mai corect”, a comentat Ciolacu.

Premierul a adăugat că Rareş Bogdan nu este un om prost, dar că în cazul în care încearcă să dinamiteze coaliţia cu ştiri false, este iresponsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *