Duminică, 31 martie 2024 la Călărași s-a desfășurat Conferința Județeană de alegeri a biroului politic județean ”Forța Dreptei”.
Prezent la această conferință, președintele ”Forța Dreptei”, Ludovic Orban, a avut un discurs mobilizator bazat pe evenimentele petrecute cu zeci de ani în urmă, când PSD Călărași se afla sub conducerea lui Doru Ioan Tărăcilă. Cele două partide politice, PNL și PSD, în prezent sunt asemuite unor grupuri mafiote conectate la resursele publice ale statului, la banii publici, ca două coropișnițe care au ocupat instituțiile statului transformate în filiale de partid.
”Pentru mine, Călărașiul nu este un județ oarecare, este un județ în care am o vastă experiență și aș putea spune chiar foarte multă istorie…”
”Să știți că noi suntem acum la început, să nu credeți că nu cunosc județul Călărași. Județul călărași este un județ care este dominat de câțiva oameni de afaceri care sunt legați prin contracte cu statul. Dintr-unul sau altul al partidelor de guvernământ, hai să nu ne facem că nu știm că președintele PNL are firmă care face studii de fezabilitate și proiectare pentru proiectele primăriilor din județul Călărași. Să ne facem să nu știm că sunt parlamentari PSD care au firme proxy care câștigă cea mai mare parte a contractelor în județul călărași.
Al 2-lea pilon al județului Călărași sunt latifundiarii. Nu e întâmplător că președintele Consiliului Județean este unul dintre cei mai mari moșieri.”
”Știți că la noi, comuniștii în 90 au spus, nu ne vindem țara și evident vin burghezii și moșierii. N-a venit nici un moșier, au dat legea restituirii pământurilor cu maxim 10 hectare în primă fază. După ce am corectat noi abia în anul 2000, numai că moșierii n-au venit, erau aici foști șefi de CAP sau IAS uri, nomenclatura comunistă din agricultură care era, știa ce pământ valoros este aici și de asemenea, foarte mulți primari care, fie înainte de a ajunge primari, erau fermieri, fie odată ajunși primari, mari fermieri. Județul Călărași este un județ în care, din păcate, foarte mulți cetățeni au preferat această stare de dependență. Și au preferat de multe ori să voteze. Memorie scurtă. Adică, după ce li s-a dat în perioada de campanie, iar mulți după ce li s-a dat mai ales în ziua votului. Ăsta-i votul cu memorie scurtă, în mod normal, un om normal la cap trebuie să voteze după ceea ce primește de la cineva care e la putere 4 ani de zile și mai ales cu ce va fi în următorii 4 ani de zile, nu după o șpagă în ziua alegerilor sau pentru niște cadouri care sunt oferite în timpul campaniei electorale. Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem e să îi dezvățăm pe oameni să voteze în felul ăsta.
Iliuta a ajuns președinte de Consiliu Județean a 2-a oară, nu prima oară, a ajuns oarecum printr-un transfer de putere, dar doar aruncând la bătaie sume absolut uriașe pe care dacă le-ați afla, s-ar speria și gândul și v-ați întreba de unde a putut să facă atâția bani acest om.
Vă spun că pornim într-o campanie care nu este așa o plimbare pe jos într-un loc plăcut, este o bătaie cu două grupuri mafiote. Două grupuri mafiote care sunt conectate la resursele publice ale statului, la banii publici care vin prin contracte la stat. Care sunt practic ca niște coropișnițe care au ocupat instituțiile statului. La ora actuală, instituțiile statului nu mai sunt instituțiile statului care să servească cetățenii, sunt instituții care s-au transformat în filiale de partid, indiferent că sunt ale PSD sau sunt ale PNL.”
Lasă un răspuns