Incidentul care a provocat excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Incidentul care a provocat excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Incidentul care a provocat excluderea Dianei Șoșoacă din AUR
Incidentul care a provocat excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, a declarat miercuri, despre excluderea Dianei Șoșoacă din partid, că evenimentul care „a umplut paharul” a fost un scandal iscat în plen de senatoare, urmat de o discuție contradictorie în biroul său.

„S-au acumulat mai multe derapaje și am hotărât că pentru motive de indisciplină de partid și pentru nerespectarea codului de conduită parlamentară trebuie să o excludem.

A avut loc azi un episod destul de jenant în plenul Senatului, unde se făceau declarații politice și ăsta a fost evenimentul care a umplut paharul. Doamna Șoșoacă nu a respectat niște norme și a început cu acuzații de tot felul la adresa parlamentarilor prezenți. După care am încercat o punere la punct, de fapt am încercat să o aduc la adevăr și la realitate, dar nu am reușit și dacă dânsa crede că numai cu tonul ridicat și cu acuzații în cascadă poți să comunici, eu nu sunt de părerea asta și nu comunic prea mult în regimul ăsta.

Subiectul abordat nu este o problemă, fiecare parlamentar are dreptul la declarații politice și nu i le cenzurează nimeni, însă ideea este să te încadrezi în niște norme. Dacă ți se dau două minute și ți se atrage atenția că le-ai cam depășit de patru minute peste cele două, te oprești. Sau dacă ți se taie microfonul pentru ca tu continui, nu te apuci să faci toți parlamentarii criminali. Și dacă secretarul de ședință care se întâmplă să fie și șeful tău de partid, Sorin Lavric, te invită să iei loc și să încetezi cu acuzațiile și cu amenințările, iarăși, nu sari la gâtul lui. Sunt niște chestiuni elementare.

Dar ăsta a fost doar ultimul eveniment care chiar a umplut paharul. Noi am avut nenumărate discuții cu dânsa, pentru că face rău imaginii partidului și își face rău propriei imagini prin modul de a se manifesta, prin participarea la tot felul de scandaluri de presă pe care le isca, de la petreceri până la live-uri pe Facebook de altă natură”, a declarat Claudiu Târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *