Eugen Nicolăescu noul ministru al Sănătăţii,PC vrea conducerea Ministerului Turismului iar Vosganian se doreşte ministru al Finanţelor Publice

În urma negocierilor pt formarea noului guvern, deputatul Eugen Nicolăescu va fi noul Ministru al Sănătății după ce actualul ministru, Raed Arafat a refuzat conducerea acestui minister. Eugen Nicolaescu a mai fost ministru al Sănătății în cabinetul Tăriceanu.
A condus Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal în calitate de vicelider (septembrie 2001 – septembrie 2002) și lider (28 decembrie 2004 – 5 septembrie 2005).

 

PC-ul insistă ca in noul guvern să deţină două portofolii ministeriale. În cazul Ministerului Agriculturii nu sunt probleme iar Daniel Constantin va rămâne la conducere in continuare. Conservatori doresc să primească şi Ministerul Turismului, pentru IMM-uri şi mediul de afaceri.

 

Liberalul Varujan Vosganian nu se vrea ministru în viitorul Guvern Ponta. Cu câteva zile în urmă, senatorul liberal era dat de conducerea PNL ca sigur pentru un post de ministru in viitorul Execuitv. Numai că acel minister nu era cel dorit de Vosganian.El dorea Finanţele, iar Antonescu îl vedea mai curând bun pentru un posibil minister al Industriilor.

 

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după runda de negocieri cu UDMR de la Parlament, că decizia finală este ca Uniunea condusă de Kelemen Hunor să nu facă parte din Guvern. La randul sau presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat ca formatiunea condusa de el va face o opozitie constructiva.

 

Alexandra TOMA

alexandra.toma [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *