Diaconu, tupeu de pescar!

După scandalul de la sfârşitul anului trecut, când Virgil Diaconu a trecut, pe numele unui pensionar bolnav, firma sa Prodindpest, care se afla în faliment, acesta a început să participe la şedinţele PSD, deşi se suspendase din funcţiile deţinute în partid în luna octombrie a anului trecut.

Virgil Diaconu a început să iasă iar la „suprafaţă”. Fără nici un pic de remuşcări, acoperit cu un strat gros de „solzii nesimţirii”, acesta participă iar la şedinţele PSD, deşi se autosuspendase din toate funcţiile deţinute în partid, în urma dosarului penal “căpătat” la sfârşitul anului trecut. “În cadrul Biroului Permanent Judeţean Călăraşi ce s-a desfăşurat în data de 11 octombrie 2011, s-a luat act de autosuspendarea domnului Virgil Diaconu, Secretar Executiv al Organizaţiei Judeţene, din toate calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul PSD Călăraşi, inclusiv din cea de membru, până la lămurirea situaţiei juridice a tuturor informaţiilor apărute în mass-media locală şi naţională”, se arată în comunicatul transmis de PSD Călăraşi, la acea dată. Virgil Diaconu este încă cercetat penal pentru “săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi bancrută frauduloasă”. Culmea este că dosarul penal a rămas în acelaşi stadiu ca la început. Diaconu a venit zâmbind şi sigur pe el, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat la şedinţa de joi, 8 martie a.c., de la sediul PSD, unde s-a bătut cu pumnii în piept că ideea construirii unui pod peste Dunăre i-a aparţinut şi că primarul Nicolae Dragu i-a furat-o.

Înşelăciune şi bancrută frauduloasă pe numele lui Diaconu

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi s-a înregistrat un dosar de cercetare penală. “În data de 20.10.2011, la IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigarea Fraudelor, a fost înregistrat dosarul penal nr. 554/P/2011 (număr unic la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi). În cauză sunt efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârşirii, de către foştii administratori ai societăţii comerciale, a infracţiunilor de înşelăciune (faptă prevăzută de Codul penal) şi de bancrută frauduloasă, potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolvenţei”, se arată în răspunsul remis de Inspectoratul de Poliţie Călărasi.

Sursa: Foto: Adevărul

 

Monica Măgureanu

monica.magureanu@informatiadecalarasi.ro

 

Mai multe despre acest subiect citiţi în ediţia tipărită de astăzi a ziarului Informaţia de Călăraşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *