Dacian Cioloş: Românii nu au dat un mandat clar niciunui partid

Dacian Cioloş

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, a declarat după anunţarea rezultatelor de la exit-poll, că alegătorii nu au dat un mandat clar niciunui partid să formeze singur Guvernul şi vom avea un guvern de coaliţie. Cioloş a afirmat că USR-PLUS este o forţă politică matură.
„Putem totuşi trage câteva concluzii cu rezultatele pe care le avem. USR-Plus este acum o forţă politică matură, care a dovedit că poate rezista şi că poate creşte într-o competiţie directă cu vechile partide. Vom avea în Parlament o echipă solidă de deputaţi şi senatori, foarte probabil un număr dublu faţă de cel pe care l-am avut până acum mulţumită votului dumneavoastră. Dacă datele pe care le avem acum vor confirma numărătoarea voturilor finală e clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid să formeze singur guvernul, deci vom avea de-a face cu un guvern de coaliţie”, a spus copreşedintele USR-PLUS.
Cioloş a mai afirmat că USR-PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea şi că exclude negocieri cu PSD pentru construirea unei majorităţi.
„USR-PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea, avem un program de guvernare, avem 40 de angajamente pe care le-am prezentat în campanie şi care vor fi cartea noastră de căpătâi pentru orice negociere de construire a unei majorităţi. Vom începe aceste discuţii pornind de la obiectivele de guvernare şi abia apoi putem discuta celelalte detalii. USR-Plus este pregătit să poarte discuţii cu acele partide politice care vor o guvernare onestă şi competentă şi din punctul nostru de vedere este clar USR-Plus nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare, credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă şi de modernizare a României cu forţe politice care au astfel de obiective în programul de guvernare”, a mai transmis Cioloş.  Acesta a mai declarat că pandemia poate afecta comportamentul oamenilor, inclusiv la vot.  „E o situaţie specială cu care nu ne-am mai întâlnit. Pandemia poate afecta comportamentul oamenilor, inclusiv prezenţa la vot semnificativ, însă rezultatele ne arată foarte clar că se aşteaptă de la USR-PLUS să fie forţa care modernizează România şi care susţine reformele. Cu acest mandat mergem”, a precizat Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *