Crin Antonescu confirmă discuţiile cu UDMR şi spune că nu se duce la întâlnirea cu Băsescu

Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că a existat o întâlnire între liderii USL şi liderii UDMR înainte de alegeri, în care s-a discutat despre faptul că ar fi bine ca după alegeri USL şi UDMR să facă parte din aceeaşi majoritate.
El a precizat că la discuţiile, de după alegeri, dintre USL şi UDMR li s-a transmis liderilor UDMR ceea ce este acceptabil pentru USL.
“Le-am spus ce variante de colaborare vedem. Aşteptăm să vedem dacă UDMR înţelege că numai în acele condiţii putem să discutăm despre colaborare, vedem în ce formă. Ne întâlnim luni cu UDMR”, a spus Antonescu.El a dat asigurări că UDMR nu va fi la guvernare decât în condiţii pe care le vor găsi rezolnabile, acceptabile toţi cei care astăzi sunt neliniştiţi de prezenţa UDMR la guvernare.

 

 

Crin Antonescu, a mai declarat că el nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni dacă şeful statului, Traian Băsescu, a chemat toate partidele, ca la colhoz, la aceeaşi oră, el arătând, ironic, că nu vor fi scaune destule, ca la Parlament.
“Nu am înţeles până acum, o să încerc să mă lămuresc: deci sunt chemate toate partidele, e un colhoz, aşa, toate partidele deodată, la aceeaşi oară? Atunci o să discut la PNL dacă merge cineva, eu nu merg”, a spus Antonescu.
El a precizat că nu i se pare normal să fie invitate toate partidele cu reprezentare în Parlament, în condiţiile în care în Legislativ au intrat USL, ARD, PPDD şi UDMR.

 

 

Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedinţilor partidelor parlamentare şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament, scrisori de invitaţie pentru participarea la consultările necesare desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României, în conformitate cu prevederile Articolului 103 din Constituţia României.
“Scrisorile de invitaţie au fost adresate domnului Victor-Viorel Ponta, preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), domnului George-Crin Laurenţiu Antonescu, preşedintele Partidului Naţional-Liberal (PNL), domnului Vasile Blaga, preşedintele Partidului Democrat-Liberal (PDL), doamnei Simona-Alice Man, preşedinta Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), domnului Hunor Kelemen, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), domnului Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator (PC), domnului Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (FC), şi domnului Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), dar şi minorităţilor naţionale din Parlamentul României.
La consultări au fost invitaţi maximum cinci reprezentanţi ai fiecărui partid politic şi, respectiv, ai minorităţilor naţionale.

 

 

Marius NICOLAE

marius.nicolae [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *