Ingrediente:
ouă – 4 buc. + 1 buc. pentru amestecul de brînză, făină albă – 3 linguri, cacao pudră – 2 linguri, zahăr 6 linguri – 3 linguri pentru aluat şi 3 pentru umplutură, praf de copt – o jumătate d e linguriţă, brînză de vaci – 500 g, smîntînă dulce 32% – 50 ml (dacă aveţi brînză mai lichidă nu puneţi smîntînă – sau puteţi pune lapte condensat), esenţă de vanilie – 1 buc.
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare se pregăteşte amestecul de brînză cu 1 ou, 3 linguri de zahăr, 500g brînză, smîntînă dulce şi vanilie. Amestecaţi bine, ca să nu fie brînza crupoasă şi uscată. În alt bol preparăm aluatul:- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare şi se dau deoparte. Apoi se bat gălbenuşurile spumă cu cele 3 linguri de zahăr. Adăugaţi făina, cacao şi praful de copt – mixaţi bine compoziţia. Adăugaţi albuşurile bătute spumă şi, fiindcă diferenţa de textură este cam mare, nu merge să amestecaţi cu paleta ca să se uniformizeze. Folosiţi telul pentru a mixa şi a uniformiza aluatul. Pe o tavă de cuptor se întinde hîrtia de copt, se pune un strat uniform de brînză care se acoperă cu aluatul de ciocolată, la fel uniformizat şi întins bine. Lăsaţi tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute. Răsturnaţi aluatul pe un prosop de bucătărie şi scoateţi hîrtia de copt. Se rulează strîns şi se lasă la răcorit. Se taie bine şi caldă şi rece. Opţional puteţi să puneţi şi nişte glazură deasupra. Merge pudrată şi cu zahăr
Lasă un răspuns