Reţeta de weekend: Vinete marinate

Reţeta de weekend: Vinete marinate
Reţeta de weekend: Vinete marinate

Ingrediente: 1 kg. vinete, 1 căpăţînă usturoi, pătrunjel, sare, ulei, 1/2 l oţet.
Mod de preparare: Se taie codiţele de la vinete se spală şi se taie rondele de cca. 1 cm grosime. Se presară cu sare şi se lasă o oră, după care se storc şi se prăjesc în ulei. Se pune într-un vas 1/2 l oţet (diluat cu apă după gust) şi se dă un clocot.

Vinetele scoase din tigaia în care se prăjesc se pun în vasul cu oţet. Cînd se termină de prăjit, se taie usturoiul feliuţe şi pătrunjelul mărunt şi se amestecă cu vinetele.

Se aşeaza vinetele în borcane de 400 sau 800 gr. cu capac şi se completează cu oţetul din vas.

Se pune capacul şi se ţin borcanele cu gura în jos pînă se răcesc.

Se servesc atît ca garnitură, cît şi ca aperitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *