Rețeta de weekend: Portofele de pui

Rețeta de weekend: Portofele de pui
Rețeta de weekend: Portofele de pui

Ingrediente: 1 piept de pui mare; 4 linguri de faină; 200 gr telemea; 150 grame şuncă de Praga; 200 ml ulei; 2 ouă; sare, piper.
Mod de preparare: Pieptul de pui curăţat de pieliţă şi condimentat se taie felii nu mai groase de 4 cm. Aceste felii vor fi crestate pe lungime, dar nu de tot, astfel încît să obţii ,,un buzunar“ în care vom pune umplutura, aşa încît să avem la final portofele de pui.

Cum umplem aceste buzunare: o felie de brînză, peste care punem una de şuncă de Praga. Fiecare dintre portofele va fi prins cu o scobitoare pentru a nu se desface în timpul prăjirii. Tăvălim portofelele prin făină şi ou şi apoi le punem în tigaie în uleiul încins.

După ce s-au rumenit bine pe ambele părţi, obţinem nişte aperitive gustoase pe care le putem servi la masă calde sau reci, simple sau alături de o salată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *