Rețeta de weekend: Pogăcele cu jumări

Rețeta de weekend: Pogăcele cu jumări
Rețeta de weekend: Pogăcele cu jumări

Aluat:
700 g făină, 30 g drojdie proaspătă, 100 g untură de porc, 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă sare, 400 ml lapte.
Umplutura:
200 g jumări, măcinate, sare, piper negru, proaspăt măcinat, după gust.
Mod de preparare:
Aluat: Puneţi într-un vas mare toate ingredientele enumerate pentru aluat. Amestecaţi-le bine, apoi frămîntaţi un aluat ce se desprinde. Daţi-i formă de bilă, acoperiţi cu un prosop şi lăsaţi la dospit, cca 30 min.
Umplutura de jumări:
Măcinaţi jumările prin maşina de tocat, condimentaţi-le cu sare şi piper, după gust, apoi împărţiţi amestecul în două.
Finalizare:
Scoateţi aluatul dospit pe planul de lucru uşor înfăinat şi împărţiţi-l în 2 părţi egale. Luaţi o parte şi întindeţi-o în formă dreptunghiulară cît mai subţire. Ungeţi uniform întreaga suprafaţă cu ½ din amestecul cu jumări. Împăturaţi foaia unsă, întîi în 3 pe lungime, ungeţi aluatul cu untură, apoi împăturaţi din nou în 3, pe lăţime. Împăturaţi totul în două. Împărţiţi în două pachetul obţinut. Faceţi la fel şi cu celălalt. Lăsaţi la odihnă pachetele. Luaţi un pachet şi întindeţi-l într-o foaie dreptunghiulară cu o grosime de cca 1 cm. Ungeţi cu o pensulă cu albuş uşor bătut cu sare şi paprika/boia. Tăiaţi aluatul cu un pahar. Presăraţi cu chimen. Daţi la cuptorul preîncălzit, cca 20-30 min, pînă ce aluatul este copt, crescut frumos şi rumenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *