Rețeta de weekend: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă

Rețeta de weekend: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă
Rețeta de weekend: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă

500 grame brânza grasa de vaci; 100 grame zahar; 2 oua; 1 linguriţă rasa de bicarbonat, 1 lingură zeama de lamîie, 1 plic zahar vanilat
1 linguriţă coajă de lamîie, 1 vîrf de cutit de sare, 200 gr faină (plus 1-2 linguri), 300 grame smîntînă, 200 grame dulceaţă, 100 grame zahar pudră (preferabil vanilat), 500-700 ml ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Cerneţi faina. Amestecaţi brînza de vaci cu zaharul, ouăle, sarea, zaharul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lamâie. Adaugaţi cele 200 de grame de faină şi coajă de lamîie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brînzei, adaugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar. Se face un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mînă. Puneti uleiul la încins într-o cratiţă.   Împartiti aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Cu mîna datî prin făină formaţi 8 discuri şi 8 biluţe din aluat. Treceţi degetul arătator prin faină faceţi cîte o gaură în fiecare disc de cocă. În uleiul încins, la temperatura mică, rumeniţi cîte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului – si tot atîtea biluţe, pe ambele părtţi. Se prajesc cam 5-6 minute fiecare. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prajească doar la suprafaţa şi să ramîna cruzi în mijloc. Scoateţi papanaşii, puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hîrtie. Mai întîi, veţi scoate biluţele , care se vor aşeza pe orificul de pe discuri. Papanaşii se servesc cu smîntâna şi dulceaţă şi pudraţi cu zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *