
Ingrediente: vinete, ardei de diferite culori, ceapă, morcov, o mîna de fasole verde, ardei iute (opţional), 3 lg ulei masline, 4 căni apă, 3 linguri bulion de roşii, patrunjel, sare, piper, boia, nucşoară, cibru şi alte condimente după gust.
Preparare: curăţim toate legumele. Punem la foc o cană de apă cu o lingură de ulei, sare şi piper.
Tocăm ceapa şi morcovul şi punem la foc, apoi adăugăm şi fasolea tocată mărunt.
Adăugăm o cană cu apă, apoi punem ardei tăiaţi fîşiuţe şi vinetele tăiate cubuleţe. Adăugăm apa care a mai rămas şi lasăm la fiert.
Cînd legumele s-au înmuiat, adăugam ardeiul iute tocat şi cele 2 liguri de ulei, bulionul de roşii şi restul condimentelor.
Lasă un răspuns