Nu mai pot ei…

… de grija noastra! Dupa ce ne îngrijorase cu ceva timp în urma Elena Udrea ca nu avea cu ce sa-si plateasca creditul destul de mare contractat într-o banca,iata ca a aparut si presedintele nostru cu o problema existentiala.
Se pare ca Traian Basescu nu prea mai are liniste pentru ca, vezi Doamne! are impresia ca nu-l vor ierta niciodata românii pentru faptul ca le-a micsirat salariile.

Ia uite, na! Nu zau, domnule presedinte, chiar asa?
Sa întelegem ca, v-ati lovit cumva la cap si v-ati adus aminte ca în tara asta mai exista si…oameni? si ca acestia, oamenii sau mai bine zis poporul, v-ar putea judeca pentru ceea ce i s-a întâmplat în ultimii ani?
Bine ca macar acum, în al doisprezecelea ceas, v-ati facut si dumneavoastra un proces de constiinta cu privire la soarta a milioane de români care aproape ca nu mai au ce pune pe masa copiilor!

Dar, stau si ma gândesc, oare s-or fi suparat ei românii pe presedintele lor? Or fi avut ei motive?
Pai, cred ca se poate vedea cu ochiul liber acest lucru. Iesirea oamenilor în strada, strigatele lor de suferinta, dar mai ales de neputinta, pentru ca nu au nici cea mai mica farâma de a trai decent, dupa atâtia ani de la evenimentele din 1989.

Strigatele de disperare ale tinerilor care nu mai au unde munci, desi multi dintre ei au parasit demult cursurile celor mai bune universitati din tara si, de ce nu, din lume. Strigatele de durere ale mamelor care nu au cu ce sa-i mai creasca pruncii si prefera sa-i lase la ghena de gunoi. Disperarea femeilor care sunt nevoite sa îngenuncheze si sa se lase umilite, culegând capsune sau spalând la fund batrânii prin tari straine.

Ce ziceti, domnule presedinte, sunt suficiente aceste situatii sau sa mai adaugam aici si toate sinuciderile si violentele petrecute în ultimii ani tot pe fondul lipsurilor provocate de micsorarea
salariilor sau lipsa locurilor de munca din tara, astfel încât sa va îngrijoreze ca acest popor nu va va ierta?
Sau poate, cine stie? Românul uita repede când vine vorba de o galeata, un kil de zahar sau de ulei si, tolerant cum îl stim, se prezinta din nou la vot, cu fruntea sus si va iarta el pentru tot ceea ce a suferit!
Deci, cum spuneam, nu mai puteti de grija românilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *