Informaţia de Călăraşi – Un ziar născut din dorinţa de mai bine pentru cititori

Viaţa aşa cum e!
Informaţia de Călăraşi
Un ziar născut din dorinţa de mai bine pentru cititori.

Totul a început cu câteva săptămâni în urmă când am considerat că e momentul să aduc pe piaţa călărăşeană un nou ziar,un nou concept. Zis şi făcut.
Într-un moment greu pentru unii dintre colegi am oferit sprijinul (condiţionat financiar) pentru proiectul “Informaţia de Călăraşi”.Angajamente din partea fiecăruia,speranţe de mai bine,entuziasm.În ceea ce mă priveşte ca reprezentant al companiei fondatoare (Eagle Media) am făcut tot posibilul ca agajamentele să fie respectate.Plăţi la termen,logistică,spaţiu,promovare si autopromovare.În scurta colaborare cu unii membri am constatat că lucrurile nu stau chiar aşa:
Reclamă în paginile ziarului care nu era contabilizată şi facturată(dovadă stau ediţiile tipărite),facturare parţială şi greşeli în calcularea TVA-ului,lipsa evidenţei centrelor de difuzare,lipsa contractelor de difuzare,lipsa în termen a depunerii documentelor în vederea încheierii contractelor de colaborare,etc.
În această situaţie finalul era previzibil.
Discuţii cu membri,propunerea transferării mărcii “Informaţia de Călăraşi” pe o altă firmă cu o altă administrare.A urmat un refuz,alte angajamente de mai bine din partea tuturor şi continuarea pentru o perioadă determinată.
Ca orice afacere care necesită investiţii dar şi venituri am constatat că această afacere merge în pierdere cu cauzele de mai sus.
Fiecare membru ar fi beneficiat de un comision substanţial dacă şi-ar fi îndeplinit angajamentul asumat.Se pare că altul era scopul.
A fost creată o altă companie cu identitate asemănătoare,ziarul a apărut în acelaşi format dar cu un nume schimbat.Se doreşte inducerea în eroare a cititorului având în vedere că ziarul a beneficiat de promovare media.
Faţă de cele descrise a fost luată hotărârea ca ediţia tipărită a ziarului “Informaţia de Călăraşi” să mai aştepte până la clarificarea situaţiei de proprietate intelectuală dat fiind faptul că marca este înregistrată de Eagle Media.
Am făcut aceste “scurte” precizări din dorinţa de o mai bună informare a cititorilor.
Povestea continuă!

Florin DRIGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *