Gânduri de început…

Căutând sâmbătă 3 februarie ziarele locale, de pe tejgheaua unuia din chioşcurile oraşului mi-a atras atenţia o imagine nouă. Cum aproape nimic din presa locală de după 1990 nu mi-a scăpat,l-am cumpărat crezând că avem parte de o nouă apariţie pasageră în presa călărăşeană postdecembristă.
Cunoscător al presei călărăşene din cei 137 de ani de existenţă, după vizionarea şi parcurgerea tuturor materialelor, mi-am zis că este altceva decât prima impresie creată în faţa tejghelei pe care erau aşezate ziarele. Având în gând ceea ce se spune de fiecare dată când apare un ziar nou, anume că în spatele său se află cineva,ceea ce în multe cazuri este adevărat (La unele ziare nici nu este nevoie să-ţi spună cineva acest lucru. Citeşti şi te convingi foarte repede ce persoană sau partid se află în spatele ziarului) o întrebare totuşi persista: Cine se află în spatele ziarului?
A apărut şi numărul 2, l-am citit şi pe acesta şi am aflat răspunsul la întrebare. Cred acum că în spatele ziarului sunt doar cititorii săi, care au nevoie de informaţii corecte despre problemele oraşului şi judeţului, care sunt şi problemele lor. Şi sper că aşa este. După ce am văzut şi al doilea număr al ziarului,am convingerea certă că Informaţia de Călăraşi este altceva în peisajul presei călărăşene. Cu o echipă tânără, ziarul atrage cititorul interesat de viaţa cetăţii, prin articole diverse (nu numai din politică şi aflate la conferinţele de presă ale partidelor), abordate cu competenţă şi seriozitate.
Ca unul ce consider ziarul,oricare ar fi acesta, viitor document ce poate sta la baza scrierii istoriei perioadei în care a apărut, nu pot decât să mă bucur de această nouă apariţie, motiv pentru care doresc Informaţiei de Călăraşi să atingă mii de numere şi mii de cititori, urându-i Bun venit în peisajul presei călărăşene.

 

Prof. Nicolae ŢIRIPAN
Arhivele Naţionale Călărași

One thought on “Gânduri de început…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *