Meteorologii anunţă cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani

Meteorologii anunţă cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani
Meteorologii anunţă cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa, avertizează meteorologii. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori.

Meteorologii europeni avertizează că europenii ar trebui să-şi pregătească haine cît mai groase pentru iarna care se apropie, fiindcă va fi anormal de friguroasă, aşa cum afirmă germanul Dominik Jung, citat de mesastuces.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în lunile ianuarie şi februarie. Şi luna martie va fi friguroasă, spune el. Abia în aprilie vremea se va încălzi uşor.

Meteorologul Joe Bastardi de la AccuWeather împărtăşeşte spusele colegului său. „Va fi foarte frig“, a atras atenţia el, precizînd că iarna ce vine va fi marcată de sosirea unor mase de aer artic deasupra Europei.

„Acest fenomen este legat de perturbarea circulaţiei maselor de aer. Am avut parte de cicloane dinspre Sud, care au provocat căderi de zăpadă şi furtuni. Urmează mase reci de aer arctic. De obicei, schimbarea formelor de circulaţie este legată de activitatea solară. Astăzi, ne confruntăm cu o perioadă de scădere a temparaturii, dar este prematur să vorbim despre o «perioadă glaciară», de răcire globală“, detaliază Elena Volosiuk de la centrul meteorologic Fobos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *