Codul de caniculă s-a prelungit până duminică

Vremea va continua să fie caniculară până la finele acestei săptămâni, după care regimul termic va reintra în limite climatologice normale pentru această perioadă a anului, cu valori termice ce nu vor mai depăşi 29-30 de grade Celsius, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 22 august – 3 septembrie.

În Muntenia, valul de căldură va persista până spre 27 august, canicula urmând să fie puternică mai ales în Lunca Dunării, unde sunt de aşteptat maxime termice de peste 40 de grade Celsius. În cursul nopţilor, va fi foarte cald, când minimele vor fi frecvent de peste 20 de grade Celsius. Vremea se va răcori simţitor, mediile pe regiune ale temperaturilor maxime urmând să nu mai depăşească 30 de grade Celsius. Meteorologii menţionează că în perioada caniculară probabilitatea de apariţie a ploilor este aproape nulă, apoi vremea va deveni uşor instabilă şi vor fi ploi de scurtă durată, pe arii restrânse şi, în general, slabe cantitativ.

În Dobrogea, până în data de 26 august, vremea va fi călduroasă în zona litoralului şi caniculară în cea continentală, maximele termice situându-se, în medie, în jurul a 34 de grade Celsius, nefiind excluse şi valori de 38-39 de grade Celsius în estul regiunii. Apoi, vremea se va răcori, iar la sfârşitul intervalului temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale în această perioadă. În intervalul 27-29 august, sunt prognozate averse, posibil, pe arii restrânse, importante cantitativ.

La munte, vremea va continua să se încălzească treptat, chiar şi în zonele cele mai înalte, până în jurul datei de 26 august, apoi se va răci simţitor şi destul de rapid. Instabilitatea atmosferică va fi redusă în primele zile, dar se va accentua începând cu 26-27 august, când îşi vor face apariţia aversele, mai frecvente şi posibil mai importante cantitativ în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *